Pensla på med vispat ägg och strö över med ärlsocker. Deg. Värm mjölken till ca 37 grader (fingervarm) och häll det över jästen och rör om tills jästen har smält
Den passar även superbra att fylla en rulltårta med och funkar också som tårtfyllning. Med andra ord. Den här mumsiga fyllningen är en stor favorit hos mig
Lägg ut i långpanna med bakplåtspapper. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Jag hittade ett recept i tidningen Hembakat, eller där hittar man rätt många recept
Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" med vaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
Låt degen stå medanPhiladelphiafyllningen görs iordning. här har jag gjort en typ av blondiedeg med vanilj och farinsocker som ska påminna och våfflan och fyllningen är en Cheesecakefyllning med Rom-Russin
här i större pajformat, med blåbär och jordgubbsfyllning samt philadelphiafyllningen. På bilderna nedan visas pajer med Jordgubbs- eller Blåbär/Jordgubbsfyllning
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
(Rabarberkompoten kan uteslutas och bara fylla kakan medphiladelphiafyllningen nedan). Cheesecaketårta med kardemumma och rabarberkompott, täckt av italiensk maräng och toppad med svenska bär
Jag ville prova att göra något annorlunda med chokladbollar och fick idén för ett tag sedan att göra en chokladbollscheesecake och detta blev slutresultatet av den idén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.