Äntligen lyser ljusstakar och stjärnor i de annars så svarta fönstren. Här i Göteborg har vädret varit av värsta sorten och jag har faktiskt inte varit ute på hela dagen
Kollat in Detta recept på kardemummaknyten och tyckt att själva "skalet" låtit så smart och gott. )) göra dubbelsats av den så kan ni rulla det till Raw Pepparkaksbollar
Har blivit ett litet uppehåll här på bloggen ett tag då jag har varit utan dator en längre tid (fortfarande utan dator) men eftersom jag tycker det är så kul att fota och får så mycket positiv feedback från alla möjliga håll så är det svårt att hålla sig borta
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Någon till att dricka under adventstiden och ett par för vinkällaren
Blåbär fanns i frysen sen i somras och en flaska Berentzen’s Apfelkorn fick jag i höstas. Förut om åren har jag kokat glögg på Röda och Svarta Vinbär och Lingon, de blev också mycket goda
Kan även tänka mig att Lucia själv njöt av alla citrusfrukter och granatäpplen på sin tid i Italien. Att värma dryck med kryddor är en tradition med gamla anor i Sverige, den kom från början just från Medelhavet och de gamla grekerna och romarna
December levererar snö och minusgrader, helt underbart. Lagom till första advent och alla stundande glöggkvällar har vi satt ihop lite julinspirerad plockmat
Raw pepparkaksbollar med raw choklad-och kardemummakräm. Eftersom att jag har så fullt upp just nu med jobb och snart premiär på Stjärnjul, känns det som om att tiden inte riktigt räcker till att skapa i mitt kök, även om tanken finns att jag faktiskt ska göra lite smaskens i helgen
Ta ut och låt kallna. Låt paprikan rinna av och kör till slät creme i matberedare eller mixer. Ädelcheesecake på pepparkakaBlåmögelost och pepparkaka är givet på glöggpartyt
Igår var det storstädning, stortvättning, rensning av garderob och adventspyntning. Imorse vaknade jag till en adventsprydd lägenhet, gnistrande snö ute och en helt fantastisk känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.