As easy as 1-2-3. Fast det räcker till fyra. 1 nät bryssel2 vitlöksklyftor1 dm purjo1 liter vatten1 grönsaks och 1 hönsbuljong1/2 burk creme fraiche1 dl vitt vin2 cm ingefäraSkär bryssel i strimlor
Det var visst någon annan som också var sugen på brysselkål när jag vände ryggen till. När brysselkålen kokat klart, lägg upp den i en skål o lägg i lök, fetaost o mandel o rör runt
För någon vecka sedan åt vi den här lådan med ugnsrostad brysselkål med bacon och lök. Sältan i baconen passade väldigt bra ihop med brysselkålssmaken tyckte jag
För några dagar sedan så åt vi gräddstuvad brysselkål med korv. Som jag har skrivit tidigare så tycker jag mycket om kål i alla former och brysselkål är inget undantag
Brysselkål är kanongott och passar till det mesta i köttväg, här med smak av tryffel. Koka brysselkålen i ca 5 minuter, lägg upp i en skål och häll över 1 tsk tryffelolja, rör om lite
Brysselkål med sin specifika smak är mycket mättande, fiberrrikt och kan användas i olika maträtter. Det är väldigt lite och det betyder att man kan äta väldigt mycket brysselkål på en gång, bli mätt och gå ner i vikt
Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar. Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera
Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i. Rör i brysselkål, skinka och grädde. 500 g brysselkål1 st rödlök1 msk smör2 dl skinka, tärnad1,5 dl matlagningsgrädde2 dl riven ostTillbehör. feedburner/HzPV 500 g brysselkål. 250 grader Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i
Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst. Fräs brysselkålen i smöret i en panna 2 3 min. 500 g färsk eller fryst brysselkål
Efter att jag publicerat recepten på brysselkål och fläskpytt kommer medlemstidningen Koloniträdgården med ett recept som är en kombination av båda två
Stekt brysselkålFör några dagar sedan åt jag brysselkål. Det var första gången jag skulle tillaga det så jag ställde en fråga på Facebook om ni hade tips på hur jag skulle tillaga brysselkålen och fick massor av bra tips, tack så mycket
Så är fallet nu då det äts mycket brysselkål. Ni förstår att jag har apelsiner hemma så det står härliga till eftersom här kommer ytterligare en smaksättning av de små rara brysselkålen, även kallad rosenkål
Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg. 500 g brysselkål
Brysselkålens tid är snart förbi. Brysselkålen är säkert en grönsak man antingen älskar eller hatar. Vill du undvika den eventuellt beska smaken kan jag tipsa om att rosta brysselkålen i ugnen