Brysselkål

Brysselkål

Brysselkålssoppa

Brysselkålssoppa

As easy as 1-2-3. Fast det räcker till fyra. 1 nät bryssel2 vitlöksklyftor1 dm purjo1 liter vatten1 grönsaks och 1 hönsbuljong1/2 burk creme fraiche1 dl vitt vin2 cm ingefäraSkär bryssel i strimlor
Kyckling med brysselkålsallad

Kyckling med brysselkålsallad

Det var visst någon annan som också var sugen på brysselkål när jag vände ryggen till. När brysselkålen kokat klart, lägg upp den i en skål o lägg i lök, fetaost o mandel o rör runt
Ugnsrostad brysselkål med bacon och lök

Ugnsrostad brysselkål med bacon och lök

För någon vecka sedan åt vi den här lådan med ugnsrostad brysselkål med bacon och lök. Sältan i baconen passade väldigt bra ihop med brysselkålssmaken tyckte jag
Brysselkål med apelsinsås

Brysselkål med apelsinsås

Det har blivit en del brysselkål den senaste tiden. Men häromdagen tänkte jag göra en slags stuvning till den kokta brysselkålen
Gräddstuvad brysselkål

Gräddstuvad brysselkål

För några dagar sedan så åt vi gräddstuvad brysselkål med korv. Som jag har skrivit tidigare så tycker jag mycket om kål i alla former och brysselkål är inget undantag

Brysselkål med tryffelolja!

 Brysselkål är kanongott och passar till det mesta i köttväg, här med smak av tryffel. Koka brysselkålen i ca 5 minuter, lägg upp i en skål och häll över 1 tsk tryffelolja, rör om lite

Middag under 500 kalori med brysselkål och bacon

Brysselkål med sin specifika smak är mycket mättande, fiberrrikt och kan användas i olika maträtter. Det är väldigt lite och det betyder att man kan äta väldigt mycket brysselkål på en gång, bli mätt och gå ner i vikt
Brysselkål med bacon och smak av Asien

Brysselkål med bacon och smak av Asien

Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Varm sallad med brysselkål och bacon

Varm sallad med brysselkål och bacon

Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar. Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera
Ost och skinkgratinerad brysselkål

Ost och skinkgratinerad brysselkål

Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i. Rör i brysselkål, skinka och grädde. 500 g brysselkål1 st rödlök1 msk smör2 dl skinka, tärnad1,5 dl matlagningsgrädde2 dl riven ostTillbehör. feedburner/HzPV 500 g brysselkål. 250 grader Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i
Brysselkål med Apetina

Brysselkål med Apetina

Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst. Fräs brysselkålen i smöret i en panna 2 – 3 min. 500 g färsk eller fryst brysselkål
Brysselkåls paj

Brysselkåls paj

Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. 500 g färsk eller fryst brysselkål
Brysselkål med rökt sidfläsk

Brysselkål med rökt sidfläsk

Efter att jag publicerat recepten på brysselkål och fläskpytt kommer medlemstidningen Koloniträdgården med ett recept som är en kombination av båda två
Stekt brysselkål

Stekt brysselkål

Stekt brysselkålFör några dagar sedan åt jag brysselkål. Det var första gången jag skulle tillaga det så jag ställde en fråga på Facebook om ni hade tips på hur jag skulle tillaga brysselkålen och fick massor av bra tips, tack så mycket
Brysselkål/rosenkål med apelsinsmak

Brysselkål/rosenkål med apelsinsmak

Så är fallet nu då det äts mycket brysselkål. Ni förstår att jag har apelsiner hemma så det står härliga till eftersom här kommer ytterligare en smaksättning av de små rara brysselkålen, även kallad rosenkål
Rostad brysselkål i apelsinsås

Rostad brysselkål i apelsinsås

Det var egentligen inte alls många år sedan jag överhuvudtaget inte åt brysselkål men nu händer det titt som tätt
Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

Rostar man brysselkål blir den söt och mild, så även människor som har fördomar mot brysselkål kan kanske övertalas att provsmaka
Brysselkål i saffransgrädde

Brysselkål i saffransgrädde

Lägg i brysselkålen och häll på grädden. 500 g brysselkål. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta
Brysselkålsgratäng till skinkan

Brysselkålsgratäng till skinkan

Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg. 500 g brysselkål
Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

Brysselkålens tid är snart förbi. Brysselkålen är säkert en grönsak man antingen älskar eller hatar. Vill du undvika den eventuellt beska smaken kan jag tipsa om att rosta brysselkålen i ugnen
Nyårssoppa på brysselkål

Nyårssoppa på brysselkål

Mustighet ifrån lök, sält ifrån röktlax tillsammans med en len brysselkålsbas, gör denna rätt till en riktig vinnare