Söndagsmiddag vid vårt nya köksbord. Det blev mat från Lilla Kina. Pojkarna delade på en portion friterad kyckling med sötsur sås, Danne tog en Schezuan biff och jag testade thairäkor
Goḱväll. Snart är helgen över. igen. Och ny kula i morgon. Tänkte tipsa om en god fläskfilérätt. Ofta köper vi jordnötssås när vi beställer kinamat och det är ju supergott
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Så här års vill man verkligen inte spendera så mycket tid inne i köket vid spisen, utan maten ska helst gå snabbt och lätt att laga, om man nu inte väljer att laga maten ute vid grillen, förstås
Ända sedan vi var i Thailand 2004 och fick de godaste vårrullar som jag någonsin ätit, har jag tänkt att jag skulle försöka göra egna men det har aldrig blivit av förrän idag
Recept. recon1. lör, 2013-08-17 09. 57. (0). Skala och skiva löken och morötterna. Blanda ketjap manis, skalad pressad vitlök och alla kryddor utom ättikssprit, salt och peppar
En överraskande god rätt med härligt distinkta smaker av lime, chili, mynta och koriander. Om du har svårt för koriander, som alla verkar antingen älska eller hata, byt ut den mot bladpersilja