Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt
En sötstark senapskräm till höjersmaken. Den här gången hade jag färsk timjan hemma och eftersom jag gillar smaken av apelsin, särskilt runt jul, fick det bli en skvätt blodapelsinjuice i marinaden
Rustika Skrädmjölstekakor. När en proteinboost krävs i form av bröd. Mystiken kring brödbakning. Ibland uppenbarar sig den där lilla inspirationskällan
Receptet var på gravadhjort. 500 g innanlår (skuren i smalare bitar på längden) eller filé av hjort eller älg1 ½ msk salt1 ½ msk socker½ msk krossad svartpeppar½ msk krossad rosépeppar (hade Milia i när jag vände ryggen till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.