Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Vi avrundar helgen med en middag på chèvrefylld lövbiff och rättikagratäng. Den här rätten blev snabbt en favorit hemma hos oss och passar utmärkt som ”bjudmat” och går att variera med olika fyllningar
Dags för ett köttfärsrecept igen, tycker ni inte det. Det var ett tag sedan sist. De här supermumsiga chèvrefyllda biffarna åt vi häromsistens när yngsta dottern var hemma
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka 1 kg potatis. 2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom
1. Finhacka paprikan och riv det gula skalet av den väl sköljda citronen. Blanda paprika och citronskal med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar
1. Blanda ägg, mjöl, salt och vatten direkt på bordet eller i bunke. När degen är mättad av mjöl och inte kladdig, knåda för fulla muggar i cirka 5 minuter
Chevréfyllda parmarullar. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.