Häll smeten i form med löstagbar kant. Att garnera med kan du använda frukt, hyvlad choklad, eller godis (vid kalas för barn) Det är bara använda fantasin
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Maräng. Kolla kakan med en sprovsticka när den är klar, grädda annars lite till. Spritsa sedan ut marängsmeten i långa strängar på bakplåtspapper på en plåt (om man inte har någon spritser går det utmärkt att använda en plastpåse och göra ett litet hål i den)
Vispa smöret mjukt med en elvisp en annan skål. Blanda filmjölken med karamellfärgen. Med elvispen på låg hastighet blandar du i mjölblandningen coh filmjölken i äggsmeten
Ta bort bakplåtspappret med hjälp utav en stekspade eller spatel. Marängtopp. Ha över en utav bottnen på en tallrik, bre över grädden, ha på bananerna och toppa med andra botten
På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
Vispa margarin och florsocker poröst med elvisp. Nu börjar du förbereda marängen. Vispa Milda Vaniljvisp, skeda upp på tårtan och garnera med bär, frukt och eventuellt citronmeliss
Bred ut marängen ovanpå bottensmeten. Vispa smöret med florsocker tills det blir vitt och fluffigt. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott i smeten, växelvis med vattnet
Förra veckan skulle vi ha "släktfika" och förstås måste en tårta finnas med i bilden. Med mycket jordgubbar, vaniljkräm, massvis av grädde och allt förstås gjort från grunden
Smörj och strö kokosflingor i en rund bakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Krama ur dem och smält med juice i en kopp cirka 10 sekunder i mikron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.