Jag använde en rund jästkorg och en brödform, avlång form, till jäsning. Dag 3 borde surdegen ha börjat bubbla ordentligt annars ha kvar den i rumstemperatur en dag till och fortsätt "mata" den som dag 2 och 3. Fortsätt "mata" den en gång i veckan med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten
Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare. Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Att vi hade sushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariant med extra fyllning
Använd sedan handduken eller sushimatten för att forma rullen, vik upp mattan eller handduken över rullen, ta tag i rullen och dra den mot dig så att du får en jämn och fin rulle
Forma en liten dolme av ris. Min dotter och jag gjorde sushi. California rolls utan noriark. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi
För några veckor sen köpte vi ett sushi-kit i mataffären och nu var det dags att testa det. Vi gjorde både rullar och laxsushi eftersom jag tycker bäst om rullarna och min man tycker bäst om laxsushi
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Använd bambumattan för att rulla ihop sushin, när du kommer till den delen som inte har ris på sig stannar du till en stund
Till bitarna använde jag lite fusk i form av en form för att pressa till och forma riset. Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.