-) Så här gjorde jag. I dessa midsommartider så är ju sillen såklart viktig och även om vi köper det mesta av sillen vi äter så tycker jag det är kul att göra en eller två burkar själv
Nu ska jag alltså skicka ettrecept vidare till nästa i gänget och det är En smak av Karin. Som ni kanske känner till så är jag med i liten receptlek som heter Skicka vidare
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagdasillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. » E-postadress. Nu har jag samlat i hop mig till att dela med mig av ett tidigare utlovat recept på de något nyttigare kärleksmums jag bakade i förra veckan
1 förp Abba inläggningssill. 12-3 msk pepparrot, riven. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Låt stå och dra i 1-2 dygn. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.