Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) ochsaffransbullar med mandelmassa, massa smör, kanel och socker
Igår var det äntligen dags att baka lussekatterochsaffransbullar. Saffransbullar med kanel. Än så länge är det bara hon och jag vakna men övriga familjen lär nog vakna snart en efter en
De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
Dessa lussekatter är saftiga, luftiga och höga. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
Våra traditionella lussekatteroch lussebröd har alltid varit bra men dessa är något extra. Förra julen smakade jag godaste saffransbullarna någonsin hos en av svärdöttrarna, så nu har jag försökt mig på något liknande
Lussekatter kan bli lite tråkiga tycker jag. -) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och vanilj. Saffransbullar med mandelmassa och apelsinfyllning
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin och vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.