Saffransbullar
Shall
Shall
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saffransinläggning
  • 1,5 g saffran, gärna pistill
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 msk konjak eller annan starksprit.
  • För att dra ur så mycket smak som möjligt ur saffranet så kan man lägga in sin saffran i sprit och lite socker som gör att all smak blommar och att du får ut mycket mer arom! Jag använder mig utav lite sprit och socker.
  •  
  • Saffransdeg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 7 dl mjölk, rumsvarm
  • 2 ägg
  • 1/8 paket jäst (jag tog 1/2 paket)
  • 1400 (20-21 dl) g vetemjöl
  • 200 g smör, rumsvarmt (väldigt viktigt att det är rumsvarmt)
  • 2 msk saffransinläggning om den är ny gjord annars lite mindre.
  •  
  • Pensling
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.