Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Vaniljbullar, solskensbullar, sockerbullar. Vaniljbullar. Kärt barn har många namn, brukar man ju säga. Detta recept som ger de godaste bullarna med mycket vanilj- och kardemummasmak måste ni prova
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.