Saftig kycklingoch fräscha grönsaker i en krämig, smakrik sås tillsammans med basmatiris – Mums. Kvällens middag blev asiatisk mat och dagens maträtt tog oss till Thailand tur och retur
Smör och olja till stekning. 4 portioner kycklingoch ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar. 4 portioner kycklingoch ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken ochkycklingenoch rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Tillsätt potatismjölsblandningen och rör om medan såsen tjocknar. Jag gissar att det är bakpulvret samt äggvitan som är själva tricket till frasigheten
Vispa samman till en slät sås ochtillsätttillkycklingfräset. Tillbehör. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat
Så idag blev det kyckling med ajvar och rostad potatis…. Kyckling. Som ni vet så gillar jag mat som lagas i ugnen och idag blev det både kött och potatis som hamnade där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.