Testet av årets julbak fortsätter och idag har det gjorts två fina vörtbröd. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
Blanda allt utom salt och hälften av Bbq-såsen. Smaka av den färdiga chilin med salt och ev. Servera med valfria grönsaker, tomatsalsa, vitlökssås och tortillachips
Vörtbröd är ett klassiskt julbröd och är ett måste på julen för många. Brödet får sin speciella smak av bland annat kryddnejlika, kanel, ingefära och pomerans
Lyft upp spjällen och kyl ner dem. Blanda ihop honung och kokspad med enbär och timjan. Gnid in revbenen med salt och låt rimma i 2 timmar. Koka sedan spjället i ca 1½ timme med porter, enbär, timjan och lagerblad. Pensla revbensspjällen runt om och glasera i ugnen ca 15 minuter
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.