Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. För maten den var verkligen kanongod, måhända har det något att göra med att recepten kommer från ICA-buffé men vem är vi att uttala oss om det
Smaka av med salt och peppar. Fräs det tillsammans med lite smör i stekpanna. Finhacka lök och vitlök. Servera grytan med pressad potatis och en extra klick lingonsylt
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Blanda det stekta i grytan tillsammans med tomatpuré, timjan och vatten. örtsalt och malen vitpeppar. Låt småputtra samman en stund samt smaka av med eventuellt mer salt och peppar vid behov
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Förra året på Morsdag fick jag en kokbok med japanska recept som jag pinsamt nog inte lagat något ur ännu
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
skinka I en skål, lätt vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Skinka och lök omelett från fas I Man kan använda lök som krydda från fas I, men det går bra att göra omelett utan lök
Jag fixade inte att äta kornen hela utan pillade bort dem från tallriken men Mannen tuggade glatt i sig och tyckte att det var jättegott så det är en delad smaksak
Smaka av, strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt
Låt det gärna gå långsamt eftersom det ger smak, Låt paprika och chili fräsa med en stund på slutet. En av mina favoriträtter från Marocko fanns inte med tidigare på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.