Smaka av med peppar. Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjrom och några gräslöksstrån. Rökta laxrullar med ostkräm och löjrom , 20 st (8 bufféportioner) 10 stora skivor kallrökt lax Fyllning 2 dl riven ost (gärna cheddar + svecia) ca 2 msk crème fraiche 1 tsk dijonsenap ½ dl hackad gräslök 2 msk löjrom nymald vitpeppar Garnering gräslöksstrån Börja med fyllningen. 10 stora skivor kallrökt lax
Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bred på 100 g naturell färskost med pepparrotssmak. 200 g rökt lax. 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
Skär tunna skivor av den rökta laxen och putsa till rektangulära bitar. Smaka av med salt och peppar. Ställ rullarna med snittytan neråt på tallrikar (eller uppläggningsfat för buffé eller drinktilltugg) och servera med pepparrotssåsen till
Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp. En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat. 200 g skivad gravad lax eller 200 g skivad kallrökt lax
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.