PrintRökta kamben med 3-2-1-metoden. 6 vanliga klyftor) 4 tsk chilipulver 1 tsk cayennepeppar 4 msk soja (för färgens skull) salt och svartpeppar efter smak Rökta kamben med 3-2-1-metoden 4-4,5 kg kamben rub (se recept ovan) bbq-sås (se recept ovan) 33cl Strongbow cider/foliepaket (det går även bra med öl eller en bra "molnig" äppeljuice) Coleslaw 8 dl grovt riven spetskål (alternativt vitkål) 1 morot (fint riven) 1/2 rödlök (finhackad) 1,5 dl crème fraiche 1 dl majonnäs (gärna hemgjord eller Hellmans) 2 tsk dijonsenap 1,5 tsk ljust muscavadosocker 1 msk lätt mortlade och rostade kumminfrön svartpeppar & salt (1 näve valnötter - valfritt) (ca 1 dl smulad ädelost - valfritt) Gör så här. Rökta kamben med 3-2-1-metoden Värm upp Bradleyskåpet till en temperatur av 110C/225F
När du sedan är färdigrökt. Rökt älgtunga. Det var första gången jag rökte en tunga och hade hört att den skulle kokas först, för att inte bli en seg puck
De tinade torskbitarna lindade jag in två skivor kallrökt lax och la i en ugnsfast form. Innan vi flyttade bodde vi väldigt nära en stor matvaruaffär med en fiskvagn utanför
Rökt makrill serverad med en härlig spenatstuvning är riktig sommarmat. Förutom makrill är det också gott med rökt sill/böckling, forell eller spätta tillsammans med stuvad spenat
1 rökt sik. Ca 250 g rundrökt ål. Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer. Tillsätt grädden och rör in den tills allt är en fast puré
Enrisrökt regnbågsfilé med rostade rotfrukter. Ingredienser rökt regnbåge. Enrissökt regnbågsfile med rostade rotfrukter är en skön blandning mellan den tyngre rökiga smaken samt den fräscha friska smaken som fås från regnbågslaxen
Till förätt serverades en kallrökt lax med ingefärsdressing. 200 g kallrökt lax. 200 g kallrökt lax. Idag är det alla hjärtans dag och jag hoppas att alla läsare har haft en bra dag
Den milda smaken hos den här fina gravrökta laxen, blev väldigt god till den syrliga såsen. Fin smakkombination Hjortron är ett väldigt anpassningsbart bär