Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Clotted creamklicken gled runt ovanpå sylten och det blev en vådlig balansakt att försöka hålla den kvar tillräckligt länge för att kunna förflytta hela härligheten från tallriken till munnen
Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några sconestill frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Morgon -. Sconestill helgfrukost. Serverade nybakta sconesen med prästost & gurka samt ungsbakad leverpastej & gurka och Earl grey från In the Mood for Tea
Blanda runt och tillsätt samtidigt mjölken. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rund kaka på cirka 1 centimeter. Grädda den i cirka 10 minuter
1. 1. 1. 1. N. y. b. a. k. d. e. s. c. o. n. ä. r. l. t. g. j. v. J. u. h. ö. å. p. m. i. ,. f. S. V. 3. 2. 5. M. 0. B. T. 4. D. 8. P. 6. G. L. A. E. R. t d
Rör till sist ner fiberhusk och låt svälla en kort stund. Supergoda, glutenfria, goda, nyttiga scones. Forma sconesen som du vill ha dem, jag brukar göra en stor boll, platta ut lite och skåra så att det blir fyra bitar
Vispa ihop 4 ägg med 1/2 dl creme fraiche och 1 dl grädde. Häll sen i 2 tsk bakpulver, 1/2 msk fiberhusk, 2,5 dl pofiberoch mortla lite kardemumma å strö i, ha i lite salt också. Sen är det bara å lägga ut lagoma högar av smeten å grädde i ca 10-15 min eller tills de har fått fin färg. 1/2 dl creme fraiche. 1 dl grädde. 1/2 msk fiberhusk
-). Egentligen gillar jag inte ordet diet för ska man se till vad ordet egentligen betyder (av hälsoskäl reglerat kosthåll) så blir det väldigt individuellt och nästan all mat blir egentligen en diet
Fikonchutneyn jag gjorde innan jul var mycket god till. Idag tycker jag att det ska vara lite mumsig frukost, helt vanliga scones med goda marmelader och ostar fick det bli
Det ända som ska läggas till i receptet om du vill att Dumlekakorna ska se ut och smaka som mina är en skiva Noblesse Orginal som ska läggas på kakan medans den är varm
Lättströ/stevia/sukrin (beroende på vad man använder då vissa sötningsmedel är betydligt sötare än andra och för stor mängd kan ge konstig smak - smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.