Blanda ägg, crème fraiche och ost. Servera pajenmed en klick sås och en god sallad. Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck ut i en pajform
Blanda samman alla ingredienserna till pajskalet, och tryck ut i en pajformmed löstagbar kant. För bara några år sedan, bad man ju nästan om ursäkt dagen efter man ätit en rätt med vitlök i
Klä en pajformmed smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg. 1 ½ dl riven parmesanost
Nagga den med en gaffel. Pajdeg. Servera med sallad. Gör fyllning 1 & 2. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad. 2 tomater. 1 ½ - 2 dl riven ost
Strö över ost. Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomater och strimlad skinka. Pajdeg. Fräs broccoli och svamp i en stekpanna med smör ett par minuter
Så det fick bli skinka, tomat och mozzarella den här gången. Det som är så bra medpaj, är att man kan göra en miljard olika varianter, man bara tager vad man haver
Pajdeg. Sedan på med purjo, skinka och ost, sist stanningen. 50g purjolök, 100g ost, 150g tärnad skinka. Förgrädda pajskalet 10 min i ugn 200grader. 10% (17%) ost
Här är en klassisk version med skinka, tomat och ost. När löken är helt mjuk och glansig tillsätter du först skinkan och låter den steka med ett tag innan du tillsätter tomaterna
Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskostmed soltorkade tomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar. riven ostblandning (cheddar, parmesan, mozarella, lite ädelost eller andra ostrester)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.