Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Skär auberginitärningar och stek iolivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och litetill (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Lägg potatisbitarnailergrytan, salta väl och blanda runt. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Lägg ett lager tomatsås i botten på lergrytan. Indisk tomatsås. Ta ut lergrytan och lyft av locket från dig, försiktigt så du inte bränner dig på het ånga
Långkok är intemin grej egentligen. men fick för mig en gråmulen april dag att testa. Eftersom jag älskar olika kryddor, speciellt sånt som används iasiatisk mat,
Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentisktindiskt. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinnerverkligeninte gosa ihopsig som sig bör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.