Nyår - Lammytterfilé med rostad vitlöksbalsamicoreduktion, grillad polenta och medelhavsragu
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4-6 personer
  • 120 g Lammytterfilé per person, ca 650-750g för 4-6pers
  • 1 st Kruka med färsk rosmarin
  • 1 dl Olivolja
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Rött vin
  • Svartpeppar från kvarn
  •  
  • Såsen
  • 1 st Schalottenlök, finhackad
  • 3 msk Smör
  • 1 dl Balsamicovinäger
  • 3 dl Rött vin
  • 3 dl Kalvfond (utspädd om du använder koncentrat)
  • 3 msk Vitlökspure (1st hel vitlök)
  • 75 g Smör, osaltat
  • Salt & vitpeppar från kvarn
  • ev. ca 1 msk Strösocker
  • 3 st Rosmarinkvistar
  • ev lite maizena att reda av med
  •  
  • Ragun
  • 4 msk Olivolja
  • 1 st Schalottenlök, finhackad
  • 1 st Röd paprika, skuren i mindre tärningar
  • 1 st Gul paprika, skuren i mindre tärningar
  • 1 st Squach, medelstor, skuren i mindre tärningar
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 msk Chilisås
  • 1 dl Passerade tomater
  • En nypa timjan
  • En nypa chilipulver
  • En nypa socker
  • En skvätt vitt vin, ca 3-4msk
  • Havssalt
  •  
  • Polenta
  • 7,4 dl Kycklingfond (utspädd om du använder koncentrat)
  • 1,5 dl Polenta
  • 2 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.