Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min
Hetta upp en stekpanna till hög värme och stek lövbiffarna hastigt på varje sida så att de får färg. Mat med brun sås blir just brun på bild och därmed inte så vackert att vila ögonen på
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Rumstemperera köttet. Torka av köttet och skär det i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och stek hälften av köttet hastigt i den heta pannan, ca 2 minuter
Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 4 st lövbiffar, ca
Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och fyll halva med valfri grönmögelost. Ost. Kan vara den mest tacksamma kylskåpsrest man kan ha då de går att trolla fram många kulinariska rätter med
Låt lövbiffarna ligga kvar i pannan. En blomma till Er alla på Alla Hjärtans Dag. Om ni ska äta något extra till kvällen så är denna rätt med lövbiff inte alls dum
De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Med lövbiffarna bara enkelt vikta så rymmer fyllningen iväg lite grand i såsen men det gör inget för smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.