Smaka av ädelostsåsen med svartpeppar samt ev. Servera med en frukt och grönsakssalsa. 400 gram tärnad kyckling (stekt eller grillad). 90 g ädelost som grönmögelost av gorgonzola, Kvibille, Saint Aigur eller valfri sort. 2-3 rejäla tag med svartpepparkvarnen. Blanda ner 4 port kokt pasta och 400-500 gram tärnad stekt kycklingfilé låt stå på eftervärme med lock till allt är genomvarmt. 400 gram tärnad kyckling (stekt eller grillad)
rostad kyckling. gorgonzola. 1Stek lök och svamp i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme tills vi ser att löken börjar bli transparent. 1Medan spenaten kokar, smuler du den grillade kycklingen och hugger upp den. 1Tillsätt kycklingen i pannan och stek den i några minuter med grönsakerna. 1Rulla ut smördeget och sticka basen där vi ska placera fyllningen med en gaffel för att förhindra att den sväller. 1Täck hälften av smördeget med fyllning av kyckling, grönsaker och ost och lämna ett utrymme runt det för att stänga det. 1Måla kanten med piskat ägg. 1Vik smördeget och försegla kanten med hjälp av en gaffel. 1Pensla hela ytan på smördeget med piskat ägg. 1Om du inte vill att smördeget ska svälla upp för mycket kan du sticka upp det på smördeget med en gaffel
600 g kycklingfilé. 150 g gorgonzola. 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond. 400 g tagliatelle 600 g kycklingfilé 0,5-1 citron, färskpressad saft 2 msk olivolja 1 torkad smulad peperoncino (chili) 1 msk färsk rosmarin, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar 150 g gorgonzola 250 g ricotta 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond 1 dl matlagningsgrädde färskriven parmesanost, för att strö över
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.