Slå av vattnet och låt potatisen svalna. Lägg över i ströbrödet och tryck till lite så att ströbrödet fastnar ordentligt och köttbiten blir mättad av ströbröd
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Ännu en ugnsrätt som jag gillar att göra att lägga till favoriterna. 6 portionerSex tjocka fläskkotletter utan ben med fettrand kvarMassor av champinjoner1 röd paprika1 purjolök1 gul lök2,5 dl mellangrädde200 g philadelphiaostEn tsk chilisåsSalt, svartpeppar och chili explosion (Santa Maria med kvarn)StekfettGör så här
1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av steken. Sätt ugnen på 125 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. Såsen består av stekskyn, ca 3 dl vispgrädde samt nymalen svartpeppar
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 70 min. Sådana här vardagsrecept gillar jag som småbarnsförälder. Rätten tar 5 min att förbereda och sköter sig sedan helt själv i ugnen
Smaka av ifall det behövs mera salt eller peppar. Detta måste ni bara göra. Saftiga kotletter blev det till middag idag och då menar jag riktigt saftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.