Häromsistens var vi bortresta några dagar, och eftersom jag inte ville att det som fanns i kylskåpet - en liten bit kassler, en halv zucchini, lite smetana, en ostkant och en boll mozarella där datum precis hade gått ut - skulle förfaras gjorde jag en liten rensning, som resulterade i den här riktigt goda pajen
Så därför till denna super duper enklachampinjonstuvning behöver du. Semestern börjar lida mot sitt slut och snart så är detdax att börja jobba, men L och jag har haft 3 underbarasemester veckor som vi har tillbringat med våra nära och kära, det har varit heldag på skansen, lite lek och bus, vårat äldsta barnbarn Lucas var med oss en vecka ivärmland där vi hälsade på min mamma och hennes man, så det har rullat på, synd bara att semestern ska ta slut såfort, ja ja ett par dagar är det ju kvar, men så här i slutändan av semestern så tänkte L och jag göra omlite här hemma , så vi var och köpte lite nya möblerlite färg att måla om den stora favoritbyrån (vit ska den bli) ljusa väggar och lägga nya golv, så därför när man håller på med målning och dyrligtså vill man ju laga så enkel mat som möjligtoch att det ska gå fort, så därför blev det omelettmedchampinjonstuvning och stekt korvenkelt-fort-gott. Hacka löken fintfräs lök och svamp i en tjockbottnad kastrullDra sedan kastrullen av plattan och vispa i mjölmixenHäll sedan i svampspadet och späd med mellangräddentill önskad konsistens på stuvningenSalta och peppraHa till sist i soyanServera till en omelett exempelDessa champinjoner använde jagDenna mjölmix använde jag 1 burk champinjoner
Dagens middag blev en ost och kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 450 gr kassler
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Avsluta med riven ost. Skiva och strimla kasslern. Servera på än gång med fräsch sallad. Stek lök till den blir lite glansig, tillsätt sedan kassler och stek i några minuter
Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.