Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka. Jag är ledig denna veckan och det finnslite mer tid att sitta och tittaigenom alla kokböcker som jag har
Lägg karren i en ugnsäker form/gryta med några klickar smör. Salta, peppra och strö över ingefäran. Snitta karren och tryck ner några av katrinplommonen
I flera års tid har långlagadfläskkarréi tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter. När jag trodde att jag inte kunde göra den godare än jag redan gjort, upptäckte jag denna receptvariant
Fläskkött som passar att ugnsbaka eller grilla. Jag villeegentligen ha tjocka revbensspjäll till det här men G Nilssoni hötorgshallen tipsade och hjälpa mig med att såga och skära fläskkarre så att den blev som tjocka revbensspjäll
Idagblir det alltiettiugnentillmiddag, perfekt när man intehinner att stå vidspisen. Visst känns det härligt när man går ut och slipper frysa eller bli regnvåt
Jag gjorde hel fläskkarréiugn med ugnsrostadsötpotatis och en gräddsås gjord från skyn av köttet. Bliringenmatlagning för migidag då vi har mat kvar från söndagens middag som var en riktig "söndagsmiddag" med kött, potatis och gräddsås, mums
Blanda ingrediensernatill rubben på en skärbräda. Ugnsvärme. Torka av karrén och rulla den i rubben, klappa in rubben som blir kvar på skärbrädan i köttet
Det är väl egentligen en rätt för sommarens grillmiddagar och jag använda grillpannan (hence the os) men går säkert lika bra att göra grönsakerna iugnen
Lägg kött helt tillsammans med morötter och lök i en gjutjärnsgryta. Vänd köttet efter halva tiden. Koka upp buljongen och låt puttra tills ungefär hälften återstår
Gnidin köttet med senapspulver, salt och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta med Mariestad och buljong. Tillsätt morötter, lök, kryddpeppar, vitpepparkorn, timjan och lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.