Favoritkaka. Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Men numer äter jag ju inte vanliga kakor, bakade på mjöl och socker
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Kardemumma och äpple i kombination alltså…. bland det godaste jag vet. Denna enkla kardemummakaka som jag tycker passar så bra nu när det är äppeltider förtjänar en repost tycker jag
En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Den är ett mycket roligare alternativ än vanlig sockerkaka när man är på bakhumör och inte har de allra mest avancerade ingredienserna hemma i skafferiet
Jag är vanligtvis inte så förtjust i att baka (man måste ju vara så exakt hela tiden. ) men den senaste tiden har jag gått bananas och min Kitchen Aid har fått jobba mer än vad den någonsin har gjort
Kardemumma är faktiskt något av mina favorit när det kommer till sockerkaka och smaker. Har alltid varit lite av en starkare smak men ändå så passande i en sockerkaka
I helgen blev jag så sötsugen så jag var tvungen att baka en kaka. Jag älskar kombinationen av kardemumma och bär, så det fick bli en kardemummakaka med röda vinbär (från frysen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.