Ha en underbar tapaskväll. Börja med att finhacka chilin, örten du valt och vitlöken. Â Tapas, tapas, tapas - en av Spaniens bättre bedrifter enligt mig
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Och älskar att äta mysmiddag en helt vanlig torsdag utomhus med folk jag tycker om. Haha, hoppas jag inte blir hatad för att jag la upp den här sista bilden Mina sötisar❤ Äääälskar kvällssol mer än alla annan sorts sol här på jorden
Ha en underbar kväll. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventileradagens händelser
Som med så mycket annat handlar det om att prioritera, för mig är middagen viktig, är middagen och kvällen bra kan jag dessutom unna mig att sova lite längre dagen efter
Kalvdansen har en tradition som går långt tillbaka i tiden och skamed all rätt klassificeras som en gastronomisk pärla, kalvdansenär absolut en förespråkare för den kortresta och lokala maten, denär minsann en ambassadör för det ärligt genuina och hederligtlokala meden uppriktighet som man redan känner av på smakenAttden första mjölken från kon när den kalvat är den bästa till attlaga kalvdans på vet nog alla bönder, och främst deras husmödrareftersom denvetskapen är ett stycke tradition som gått i arv frånden äldre generationen till den yngre
Som alltid bjöd kvällens väninna på mycket god mat och en jättetrevlig och intressant vinprovning. Det är tidig lördagsmorgon och jag sitter ensam (övriga familjen sover fortfarande) meden kopp kaffe och enenkel smörgås och njuter av tystnaden och den vackra morgonsolen som med sköra guldstrålar letar sig in trädgården och skapar ett nästan magiskt skimmer
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kvällen innan förberedde jag overnight oats, eller davosgröt som det också kallas. För några veckor sen hade Tea och jag också lite tid bara vi två, när Daniel var iväg med sitt jobb
Det fanns inte tid att låta den koka till kola, så istället gjorde jag fem stycken minikladdkakor med smak av kola och kardemumma, och tunna skivor päron
Kräftsoppa - matig kräftsoppa på egen räkbuljong med kräftost, kräftstjärtar, vispgrädde och en slurk konjak samt pudrad medcayennepeppar, en sorts fusksoppa faktiskt
Det börjar lockande meden mörkröd doft av kirsh, fat och lite kryddor. Tanken var. Smaken är medelfylligmed körsbär som följder med ända till tanninerna som tar vid i slutet och lämnar ett ganska stramt men fruktigt avtryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.