Simsalabim så har du två goda kalla såser att ställa fram på bordet. När jag äter grillat och det gör vi ganska ofta så vill jag gärna ha en kall sås till, iallafall på sommaren
Såser. En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tipspå kalla såsertill er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Det är bara en tidsfråga nu, snart kan jag ana doften av regn på varm asfalt. Servera tillgrillat. Söndagsmiddag – Kolgrillade spett med såser – mezestyle
Svårt att ta en bra bild på sås. Smält en klick smör i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt då 1 msk tomatpuré och 1 tsk dijonsenap, rör runt och tillsätt sedan även 1 dl vitt vin, 2 dl vatten och 2 msk kalvfond. Tillsätt då 2-3 dl grädde (mellan- eller vispgrädde, enligt min smak) samt 1 msk mortlad rosépeppar
Riv vitlöksklyftan och blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull, koka i ett par minuter. Stek kyckling eller strimlad lövbiff eller vad du nu vill ha tillsammans med strimlad rödlök och ev andra grönsaker i smör
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Vi hoppas att ni också har det roligt och att ni ser till att fånga era dagar på bästa vis, äter och dricker gott och bara mår väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.