Röraihop bröd är ett lättbakad bröd med bikarbonat som jäsmedel. Jag fastnade för det här receptet eftersom det lät lite spännande att det innehöll rivna morötter och äpplen
Eftersom Nea ju fyller år idag och mormor ska komma på eftermiddagsfika så passade jag på att baka ännu en variant på "röraihopkakan" som jag bakade igår
Tillsätt filmjölk och rör ihop väl. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röraihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Grädda i ca 45 min i 175 grader tills kakan är gyllenbrun
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en smidig deg. Placera en Noblesseplatta på varje kaka så fort plåten tagits ut ur ugnen
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Blanda ihop degen så att den blir smidig. Placera en dumlekola i mitten och nyp ihop kanterna och rulla till en boll och lägg dom på en plåt med bakpapper på
Rör ihop rumsvarmt smör och socker, arbeta in sirapen. När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Smält smöret, vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.