Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Skär alla grönsaker, vitlöken och äpple i tärningsstora bitar. Stycka upp kycklingen i delar. Förslagsvis brösten i tre delar, dela på låren och skär loss vingarna
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 225 grader grill. Lägg kycklingen och den klyftade rödlöken i en ugnsform, ringla över olivolja, strö över salt och ställ i ugnen i ca 15 minuter
De börjar gå mot sitt slut att njuta av grytor, soppor och allmänt fylliga och värmande maträtter. våren är ju snart här och man börjar få lust med någon lättare mat
En av mina favoritkokböcker är "Under valnötsträdet" med Anna Bergenström. Just i denna boken hittade jag en supergod curry med inspiration ifrån Indien
Idag har jag varit ledig och hemma med Rasmus. Även om vi fick riktigt skitväder, kallt och småregnigt hela dagen så har vi ändå haft det mysigt, har även hunnit med att städa medans han sov vilket alltid känns skönt
Jag har en favoritkokbok och det är "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström. Det finns ett recept i den boken som jag nog funderat på att göra i minst 5 år men så har det aldrig blivit av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.