Så det här är en indisk kyckling curry. I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
Posts related to Raita (indisk yoghurtsås) med mynta och gurka - Pudina raita - Restaurant styleRaita med gurka - Enkel indisk yoghurtsås - Khira raitaYoghurtsås med valnötter - Valnötsraita - Akhrote ka raitaRaita med spenat - Indisk yoghurtsås - Palak raitaRaita med banan och kokos - Indisk yoghurtsås /salladDela
Du Behöver-1 hel kyckling, skinnad och styckad i bitar. Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt
Posts related to Kryddig indisk linsgryta - Dhal med röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - IndiskdhalKlassiskindisk linsgryta - DalIndisk linsgryta med gröna linser och spenat - Palak dal shorvaSpenat- och grönkålspaj Indian style - Ayurvediskt av Janesh VaidyaDela
En indisk linsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Massor av kryddorna i kvällens dhal är ekologiska från Urtekram. Servera dhal med ris och naanbröd. När jag la upp maten fick jag känslan av att jag gick på Alcatraz med en ståltallrik och fick en slev ris, en slev dhal och ett par bröd slängda på min tallrik av en sur fängelseväktare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.