En indisklinsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
i veckan testade jag att laga Dhal, en indisklinsgryta. Jag älskar indisk mat. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel
Servera den förslagsvis tillsammans med ris och/eller naan-bröd samt grönsaker. Visst, denna dhal är väl lite förenklad och försvenskad men lättlagad och god
Ibland har jag även i morötter, sötpotatis och/eller krossade tomater. Dhal. Indisklinsgryta. Servera med ris och toppa gärna med russin och citron- eller limesaft
Men det låter ju bättre än om vi skulle skriva att den fick se dagens mörker, eller hur. Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
I grund och botten är dhal en tjock linssoppa eller gryta som man tillreder med smör. Skillnaden är att i denna linsgryta är det varken kokosmjölk, morötter eller tomatkross, vilket gör den intensivare i smaken och mindre söt
De svarta linserna kan bytas mot gröna, röda eller gula linser. Servera dhal med ris. Det går bra att ta potatis i stället för morötter, eller både och, om man vill
Servera med ris, eller bara naanbröd. Besök på indiska restauranger var en mardröm. Numera äter jag det nästan varje vecka Här är en enkel, god och mycket prisvärd indisk gryta på röda linser
De svarta linserna kan bytas mot gröna, röda eller gula linser. Servera dhal med ris. Det går bra att ta potatis i stället för morötter, eller både och, om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.