Biryani (Birijani) och lite tips på hur man kokar basmatiris
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grönsaksbiryani med rostade cashewnötter
  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin (hela)
  • 1 kanelstång 2-3 stjärnanis 2-3 nejlikor, valfritt
  • 1 tsk koriander (mald/mortlad)
  • 1-2 tsk ingefära, finriven
  • 1-2 lagerblad 1-2 tsk gurkmeja
  • 1 morot, hackad i små tärningar
  • 2-3 potatisar, hackade i små tärningar
  • 0,5-1 dl gröna linser, kokta
  • 1-1,5 dl gröna ärtor och/eller majs
  • (Grönsakerna förutom morot och potatis kan här varieras, man kan ha i blomkål, champinjoner eller någon annan favorit som man har.)
  • 2-3 msk tomatpuré (kan behövas mer)
  • 1 msk garam masala
  •  
  • Garnering
  • 1-1,5 dl cashewnötter
  • 1 röd/gul paprika
  • 1 lök Ovan garnering rostas lätt i en stekpanna.
  • Färska korianderblad, valfritt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.