Krydda med fond, S&P och häll i dillen. S&P. Börja också steka isterbanden så att de får fin stekyta. När potatisen kokat klart - häll bort vattnet och på med grädden
rödbetor. Servera med inlagda röd-betor. Persiljestuvadpotatis. Tillsätt så mycket mjölk att den täcker potatisarna och sjud under om-rörning tills potatisarna är mjuka – då har det blivit en stuvning av potatisarna
4 Småländska isterband 900 g potatis, nykokt, i bitar 1 knippe färsk bladpersilja, grovhackad 50 g smör 2 msk vetemjöl 4,5 dl gräddmjölk 5 cm färsk pepparrot 400 g hela inlagda rödbetor salt svartpeppar, nymalen
En variant på en svensk klassiker där jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite härlig smak
Medanpotatisen blir klar i gräddblandningen steker du isterbanden. Skåra isterbanden i mitten och stek dom i smör, först med skinnsidan neråt och sedan på köttsidan
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans med dillstuvad potatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
Rör ner senapen och frsälöken i stuvningen, smaka av med salt & peppar. Enkelt & gott. Servera isterbandenmed stuvningen och gärna lite inlagda rödbetor och en fräsch sallad
Jag köpte isterband för första gången i mitt liv och det åt vi till middag igår. Fyra portioner Fyra isterband 12-14 potatisar (beroende på storlek och aptit) 3 msk smör 2 msk mjöl 2 dl mjölk 1 dl grädde 4-5 msk dill salt, peppar Skala och. - Läs hela inlägget här 12-14 potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.