4 rödingfileér. Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
Ta fram den gravaderödingen och vänd den en gång till. Filea rödingen och ta bort alla ben. Skär fina skivor bakåt av rödingen (använd ej de första skivorna som ofta har för stark smak och är för små)
körvel eller persilja limeklyftaSkölj och torka av rödingfiléerna. 200 g rödingfilé. 1200 g rödingfilé 2 msk strösocker 2 msk salt 5 st vitpepparkorn krossade Sås. 1Skär rödingfiléerna i småbitar och vänd ner dem i löjromssåsen. 1Lägg upp en bit ljummen paj på tallrik tillsammans med en stor sked av den såsiga rödingen
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.