Gratineradblomkål. Hej vänner,. Idag blev det en jättegod vego måndag av rester från i julas. Om man vill kan man ju ha den som ett tillbehör, men jag tyckte det var gott som det var
Detta är en rätt som har hängt med länge i vårt hem. Jag vet att mamma gjorde den när jag bodde hemma. Jag har säkert ändrat lite i receptet under åren, men så här gör jag nu
Koka tortellini enl. anvisningarna på förpackningen. Koka även upp en stor kastrull vatten och dela broccolin och blomkålen i små buketter och koka dem på svag värme tills de är mjuka
Kokboksrecept. Som du kanske märkt så har det varit lite glest med inlägg härinne den senaste tiden. Jag vilar upp lite efter ett intensivt kokboksskrivarår och laddar inför nya, spännande projekt
Middagen i dag blev en god gratängDetta behöver du. Ett blomkålshuvud350 gr kasslerGratängsås. 2 msk smör4 msk glutenfri mjölmix5 dl mjölk2 dl riven ost2 äggulorsalt och vitpepparGör så här
I dag så gjorde jag hur smarriga mackor som helsttill middag, till mina ungsgratinerade mackorså använder jag Sempers vita toastbröd, finns i den glutenfria frysdisken på dom flesta coop butikerJag var ochså lat i dag för jag använde färdig bechamelsåsSen så gjorde jag så härLägg 2 toast bröd i en ungsformHäll på lite bechamelsås som du värmt upp ien kastrull och som du kryddar med lite vitpeppar och rör i ca 1 dl riven ostLägg sedan på sparris som du grillar eller stekerlätt i en grill/stek panna, häll sedan på några droppar olivolja och strö på lite flingsaltLägg på tunt skivad kasslerLägg sedan på en hög med riven ost,ta den ost du gillarLägg ytterligare på 2 toastbrödKlicka på mera bechamelsåsToppa till sist med ännu en hög med riven ostGratinera i mitten av ugnen 200-220 grader ica 20 minuter eller tills osten har fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.