Ägg en cocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra i sig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Ägg och dill. Rör ner de grovhackade äggen samt fryst dill, smaka av med salt och malen svartpeppar
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. 4 kokta ägg, grovhackade. 1 dl plockad dill. 600 g kokt potatis, i skivor 200 g skalade räkor 4 kokta ägg, grovhackade 1 rödlök, skivad 1 dl pepparrot, finriven 1 dl plockad dill 200 g smör salt
Rör runt och servera med potatis, toppa med ägg, räkor och dill. Gör den då lite festligare och använd färsk torsk, kanske en laxbit, färska räkor med skal och färsk dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.