Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken
Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne
Sätt ugnen på 225°. Dela fiskblocken i filéer. Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Sjud fisken några minuter på svag värme till dess att den vitnat
Använd gärna lite grädde i stället för mjölk i såsen, då blir det ändå godare. 2-3 personerDenna rätt kan bli hur lyxig eller hur vardaglig som helst - vilket det blir avgörs till stor del av vilka råvaror man använder
Lägg upp hälften av den vakuumförpackade potatisgratängen i en smord form. Hacka laxen grovt och finhacka dill men spara några dillkronor till garnering
Lägg varje laxkotlett på en bit aluminiumfolie. Salta och peppra *gärna grovmalen svartpeppar*. Strö över klippt dill och ringla på en liten rand flytande margarin
Jag skalade och förkokade 5-6 potatisar. Skivade dem. Smorde en form med rent SMÖR. Lade i broccolin. Sedan rörde jag samman allt, matlagnings grädde kryddor,
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Mannen var helt lyrisk och tyckte det var den godaste fisk han ätit på länge = )För att laga till 4 personer behöver du4 portioner lax (jag använde fryst)1 dl vatten2,5 dl matlagninsgrädde1,5 dl creme fraiche3 msk touch of taste hummerfond1/2 dl klippt dillpressad citronsaltcitronpepparmaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt med lax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.