Förra helgen var jag och några polare ute och fiskade, byggde/sov ivindskydd och tillagade en sjurätters avsmakningsmeny på den öppna elden med stöd av lite stormkök
En ny favorit bland kokböckerna är JamieOlivers "Mat för hela året". Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka
Helstekt lax iugn är så gott och smidigt att laga, den blirsaftig och sköter sig själv iugnen. Jag brukar krydda laxen på kvällen och ställa i kylen till nästa dag, då har den fått marineras och dessutom praktiskt att ha den förberedd, bara att ta iniugnenprecisinnanmiddag
Att tillagahellaxsidaiugn är både lätt och gott. Torskrygg iugn med pepparrotsmos. Att få en perfekt tillagadfisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fiskentagits bort från värmen
Vi har också den oturen att just de varannan veckor som kassen kommer är de veckor då jag har ledigahelger och egentligen har mer tidtill att planera och laga nåt gott vi själva är sugna på
Det är tacksamt med mat som sköter sig själv iugnen. Det här är en sån här allt-i-ett-rätt. Går snabbt att trixaihop och efter en dryg timme är maten klar
Hellaxsidaiugn med mozzarella och spenat. Middagigår bestod av hellaxsida med ett smarrigt täcke av spent, mozzarella, bacon som toppades med en hummersås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.