Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Tina fisktärningarna. Skala räkorna och spara räkskalen. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt med lax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Pommes duchesse. Skala och skär potatisen i delar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Pressa potatisen och blanda ner smör, äggulor, mjölk, salt, peppar och riven muskotnöt
Fiskgratäng kan verkligen vara jättetrist (läs. Dessvärre tror jag de flesta tyvärr förknippar fiskgratäng med kategori ett – men det tycker jag ni ska förflytta till kategori två nu genom att testa detta enkla recept som verkligen har det där lilla extra
Gillar du lax och har tröttnat på vanliga laxen man gör i ugnen vanligtvis. Ja då ska du testa den här rätten, mycket god, lättlagad och en rätt som inte tar någon tid alls i princip
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.