Nu är det snart nyår och dags att planera nyårsmaten och allt runt omkring. Vi har inte riktigt planerat vad vi ska äta än men här kommer i alla fall ett tipspå en jättegod och nyttig förrätt som man kan ha pånyår
Bred osten på och ringla över honung. flytande honung. Och här kommer några tipspåförrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Här kommer lite inspiration till vad man kan bjuda på när gästerna kommer pånyårsafton. Lägg osten mellan två bröd och stek på bägge sidor i torr stekpanna tills brödet fått lite färg och osten smält
Tillsätt vinet och låt fräsa någon minut. Låt sjuda några minuter. -) Sparris tycker jag hör påskentill och förra året gjorde jag en god sparrissoppa som förrätt
Börja med att linda in varje gulbeta i aluminumfolie. Idag vill jag tipsa om en förrätt som jag gjorde förra året nämligen gulbetsbruschetta med pocherat ägg
Men nu börjar det dra ihop sig tillnyår och även om vi är bortbjudna tänkte jag bjuda på en jättegod förrätt som jag gjorde för några år sen - kvibilleost i röda endiver (skulle varit röda endiver i alla fall, men de var slut när vi handlade nyårsmaten så vi improviserade som bilden visar)
Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration tillnyårsmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.