Blanda smör, socker och havregryn raskt. Jättegott med uppvispad krämig vaniljsås till. 3 dl havregryn. Ta fram smöret och skär i mindre bitar så att det mjuknar upp snabbare
havregryn, vetemjöl, margarin och strösocker i en skål till en smulig deg. Kontrollera även att rabarbern blivit mjuk, genom att känna efter med en provsticka
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Vispa upp 2 dl grädde rätt hårt och blanda detta med vaniljsås blandningen
Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. 3 dl havregryn
Smulpajmedhavregryn. Smuldeg medhavregryn. En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka i sig medan man kollar på en lite för dålig film i soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.