Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Häll grädden i en kastrull vispa ner ljus redning tllsammans medfiskfond eller buljongtärningen. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet
Krydda fiskenmed kryddor och salt. fisk i ugn. Curry. häll över fisken tillsammans med resten av grädden. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form
Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta mycket lätt med ½ tsk salt. curry. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Dagens middag hemma hos oss blev en god fiskgryta. cashewnötter och färsk thaibasilika att toppa med (inte så nödvändigt och sistnämnda är lite svårare att få tag i)
Fiska upp currybladen, citrongräs, kanel och nejlika med en hålsil. Lägg i fisken i grytan tillsamman med kokosmjölken och sjud tills fisken är genomkokt, men absolut inte längre än så
Skär fisken i mindre bitar. Något mittemellan soppa och gryta och med slagsida åt grythållet. Hetta upp oljan och fräs curry och BBQ Citronmix en kort stund under omrörning så att aromerna frigörs
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.