Nu har jag två veckor semester, jippi. Den första veckan tillbringar vi i Jämtland och den andra veckan kommer vi vara i Luleå och förbereda oss inför skolstarten och hösten
Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Det finns många varianter, det här receptet är mammas. Grundreceptet kommer så klart från mormor och mamma har lagt sin prägel på det
I den här indiska currygrytan får blomkålen spela huvudrollen tillsammans med potatis. Den som vill få en mildare och rundare smak tar lite yoghurt till curryn
Under tiden lekte jag ihop Panag curry med vit & grönsparrissås. passar kycklingen och Panag curry med vit & grönsparrissåsen, lika bra om inte bättre med ris men
Jag gillar potatis som kokar i grytor med kokosmjölk och curry och det här en variant av det. Klyfta löken och fräs den i lite olja, rör i currypastan och tillsätt sen kokosmjölken och lite vatten
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Koka potatisen. Servera gratängen med potatis, bröd och sallad. 10 fasta potatisar ca 500 g. 1 msk curry. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter. 10 fasta potatisar. 1 msk curry
currypulver, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på. en laddning (1kg) kvartad potatis i vatten med 1 tesked curry och 1 tesked gurkmeja. 150g rostad potatis. 150g rostad potatis
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.