högrev. Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Kryddblandning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och rivenvitlök, och gnidini köttet
På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Söndagsmiddag Mamma är väldigtduktig på matlagning, en av minafavoriter är hennes grytstek
Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bliriktigt mör. smör tillstekningen. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket
Lägg högreveni en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Efter besöket på MariebergsGårdsbutik stod jag där med pepparrot och rotselleri och persiljerot och potatis och morötter
Gör den på spisen eller i en crockpot om du har en sådan. Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan
stek bitarnai omgångar i smör i en stekpanna, salta lätt och flytta över köttet till en gryta. Häll på buljongen, koka upp och låt köttet småkoka i en timme under lock (koktid beror lite på hur segt köttet är)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.