Till kvällsmat idag mumsade vi varma mackor. Smöra bröden och bred på ett lager med chilisås. Betyget från M löd "Detta var de godaste varma mackor jag någonsin ätit"
Lägg på skinka och ost, avsluta med svartpeppar, bara lite. Servera med majonnäs. Bred mackorna med smör (om du vill), bred 1 msk mjukost på varje macka
Svampstuvningen räcker till två rejäla smörgåsar. Mamma har bidragit med en hel del av sina matkunskaper till boken, vi pratar mycket om mat när vi träffas
Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter 8 skivor jättefranska. Lägg ut brödskivorna på en plåt, bred ett tjockt lager champinjoncrème på brödskivorna
Smöra brödskivorna och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Spritsa på lite tomatketchup och krydda med salt och peppar eller någon allkrydda
Toppa med mozzarella (sönderriven med händerna) och charkuterier (salami blev det här som du ser). Eftersom det är maj månad frodas örtkryddorna i landet, så generöst med gräslök hämtades in
Älskar varma mackor brukar nästan alltid bara göra med smör, skinka, tomat, ost och lite pizzamix men igår brede jag även på philadelpihaost för det låg ett paket i kylen
Servera de varmasmörgåsarnamed sallad och gräddfil. Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in smörgåsarna i övre delen av ugnen och gratinera 10 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.