Den här kycklingsoppanmedkokosmjölk eller TomKhaGai som den brukar kallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Tillsätt champinjoner och tomater och låt kycklingsoppan sjuda i ytterligare någon minut. Strö salladslök och koriander över soppan och servera direkt med limeklyftor
Här sitter jag med min innan-lunchen EAA. Men- varje dag är man inte alltid på topp, varje dag har man inte den mentala styrkan att pressa kroppen längre än tidigare
5 dl lätt kokosmjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Börja med grönsakerna och ställ dem sedan åt sidan. Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tom ka gai - en riktigt het kycklingsoppa
Ät soppan som den är eller tillsammans med shirataki- alternativt sjögräsnudlar för större mättnad. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.