1½-2 msk kinesisk soja. 3 vitlöksklyftor 1 köttbuljongtärning 1½-2 msk kinesisk soja. För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
För 4 personer behövs600 gr fläskytterfilé2 röda paprikor2 gula lökar5 msk smör att steka i1-3 msk curry1/2-1 msk paprikapulver5 dl vispgrädde2 dl creme fraiche2 msk koncentrerad apelsinjuice2 msk kinesisk soja2 krm svartpepparsaltTillaga så härPutsa filén och skär den i mindre bitar. 2 msk kinesisk soja
Kinesiskt och kinesiskt, jag vet egentligen inte. Men om jag kallar det fläskgryta med inspiration från Asien, eller i alla fall den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.