Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesiskfläskfilégrytamedsötsursås, och den sötsurasåsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Fräs kycklingen i omgångar, i en stekpanna med smör- & rapsolja, så att de blir brynta runt om. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära
Såsen går bra att frysa. Låt koka upp och sjud sedan såsen i ca 5 minuter, tills den tjocknar något och klarnar. 1 dl färdig tomatsås (ex. 1-2 tsk hackad färsk chili
Servera varm, ljummen eller kall till kinesiskt inspirerad mat. Efter att ha provat de nya quorn nuggets så förstod vi att de skulle bli fantastiska med ris och en sötsursås till
Servera varm, ljummen eller kall till kinesiskt inspirerad mat. Efter att ha provat de nya quorn nuggets så förstod vi att de skulle bli fantastiska med ris och en sötsursås till
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.